Vuokrattavat hevoset ja ponit

Kalle

New forest -ruuna Kalle (sk. n 146cm) on tehnyt pitkän uran kilpaponina sekä koulussa että esteillä ja toiminut viime vuodet pidettynä opetusmestarina Tahdintaito Oy:ssä. Kalle on laadukkaan kotimaisen new forest –ponikasvatuksen helmi, hienorakenteinen, kaunis poni, jolla on askellajit ja suorituskyky kohdillaan.

Luonteeltaan Kalle on virkeä ja eloisa, käsittelyssä herkkä herrasmies, joka arvostaa rauhallisia otteita ja hoitajaa, jolla ei ole kiire. Laumassa aktiivinen ja leikkisä, mutta ei havittele pomon paikkaa.

Kallella on erinomainen laukka ja säädeltävyys, hyvä hyppy ja menee mielellään myös maastoesteet. Isommilla esteillä vaatii ratsastajalta tukea, pienillä mainio opetusmestari. Koulupuolella taitaa avot, sulut, takaosakäännökset, tasapainoisen vastalaukan. Parhaimmillaan ”klassisesti viritettynä”, toimii vaikkapa kapsonillakin. Maastossa ryhmässä helppo ja mutkaton, reipas, mutta kuulolla. Yksin maastoillessa vaatii ratsastajan, jolta saa tukea.

Helmi kehittyvälle junioriratsastajalle tai ponikokoiselle sennulle, joka arvostaa laadukasta, pitkälle koulutettua ratsua ja fiksua hevosystävää!

Sunny

B-welsh -ruuna Sunny (sk. 130cm) on sosiaalinen, aina ystävällinen, lapsista pitävä poniruuna. Todellinen aarre
niin luonteensa kuin ratsastettavuutensakin puolesta. Kisannut koulua helppoa B:tä, jonkun A:n radankin, ja esteillä 60-80cm luokkia. Pienillä ratsastajilla rauhallinen, tasainen ja kuuliainen, mutta enemmän ratsastaneelle junnulle löytyy säpäkkyyttäkin, erityisesti estepuolella. Näppärä, ketterä ja nopea. Maastossa saattaa innostuessa perä keventyä vauhdikkaammilla reissuilla. Kevyt ja miellyttävä käsitellä, ihmisrakas.

Sunny sopii juniorin sydänystäväksi, kaikkeen ratsastamiseen ja maastakäsin touhuiluun.
Oikein passeli myös kaveriksi kisaradoille. Valran seuramestari sekä koulussa että esteillä vuonna 2019 :)

Eemeli

Eestinhevosruuna Eemeli (sk. n. 145cm) on tasainen ja harkitsevainen hevonen, nähnyt ja kokenut jo paljon. Se ei turhia hötkyile. Ystävällinen ja helppo käsitellä.

Ratsastaessa Eemeli on nöyrä ja yritteliäs. Opettanut monen tasoisia ratsastajia, toiminut kaikentasoisilla. Osaavalla reipas ja sujuva suorittaja, vähemmän napakan kanssa tekee puoliteholla. Osaa väistöt ja taivutukset, tekee vastalaukkaa. Pikkuluokkien pärjääjä tasaisuudellaan ja täsmällisyydellään. Ei superliikkuja, mutta erittäin miellyttävät ja tasaiset askeleet. Esteillä sopii pienillä korkeuksilla tapahtuvaan harjoitteluun. Maastossa tasaisen varma menijä. Leppoisa hyvänmielen hevonen!

Eemeli sopii positiiviselle ihmiselle, joka arvostaa rauhallista ja tasaista hevosta. Eemeli tekee
pyytämällä kutakuinkin kaiken mitä keksiä saattaa, ja arvostaa kiitosta tehdystä työstä. Palvelee suurella sydämellä sitä joka Eemelistä tykkää. Sopii monipuoliseen tekemiseen, harrastamiseen ja puuhasteluun. Pieneen kisaamiseenkin erityisesti koulupuolella. Eemelillä on myös ajettu.

Hamppu

Risteytysruuna Hamppu (sk n. 163cm) on ystävällinen ja kohtelias herrasmies. Helppo kaikessa käsittelyssä, nöyrä ja rauhallinen ”kaikki käy” –tyyppi. Lempeät silmät, viisas hevonen. Miellyttävä ratsastaa, kevyt kädelle ja yrittää aina parhaansa. Kuljettaa turvallisesti pienenkin ratsastajan. Löytyy taivutukset, takaosakäännökset ja teknistä
osaamista. Intoa olisi hyppyhommiinkin, mutta aika on ajanut Hampun hyppyvuosien ohi, ja Hamppu keskittyy pääsääntöisesti kouluhommiin sekä leppoisaan maastoiluun. Maastossa oikein mukava kaveri, kaasu ja jarru toimii, mutkaton ja rento maastoilija.

Hamppu sopii ystäväksi ja harrastuskaveriksi normaalipainoiselle aikuiselle tai junnulle, joka arvostaa hevosessa yhteistyöhalua, keveyttä ja tasaisuutta. Koulupuolella sopii myös pienimuotoiseen kisaamiseen. Hamppu on sensitiivinen hevonen, jonka kanssa on kiva viettää aikaa muutenkin kuin ratsastaen. Tuttuja ihmisiään Hamppu tervehtii kaukaa laitumeltakin iloisesti hirnuen ja juoksee portille vastaan.