Ratsastuskymppiluokka

Syksystä 2015 alkaen olemme järjestäneet ratsastuskymppiluokkaa yhteistyössä Valkealan Opiston kanssa.

Haku ratsastuskympille alkaa keväällä!

KENELLE

Ratsastuskymppi on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat korottaa peruskoulun päättötodistusta, kehittää ratsastustaitoaan, oppia lisää hevosten käsittelystä sekä parantaa mahdollisuuksia jatko-opintoihin hakeutumisessa.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Ratsastuskympin tavoitteena on antaa opiskelijalle tietoa hevosten käsittelystä, hoidosta, ruokinnasta, kouluttamisesta ja ratsastuksen eri lajeista sekä vahvistaa opiskelijan osaamista omien tavoitteiden mukaisesti. Ratsastuskymppi antaa opiskelijalle valmiuksia alan jatko-opintoihin (esim. ammatillisen koulutuksen valintakokeisiin) ja toisaalta välineitä oman hevosharrastuksen syventämiseen. Ratsastuskympillä opiskellaan myös peruskouluopintojen keskeisiä aineita. Tämä mahdollistaa päättötodistuksen arvosanojen ja keskiarvon korottamisen ja siten parantaa opiskelijan mahdollisuuksia päästä haluamaansa opiskelupaikkaan.

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Koulutukseen haetaan perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa keväällä osoitteessa www.opintopolku.fi.

OPINTOMAKSUT

Kirjautumismaksu 50 €. Opetus, oppikirjat ja lounas koulupäivinä ovat maksuttomia opiskelijoille, jotka ovat saaneet peruskoulun päättötodistuksen vuosina 2014 tai 2015. Opiskelijalla on mahdollisuus asua opiston asuntolassa. Asuntolassa asuville asuminen on mahdollista myös viikonloppuisin 30 €:n viikonloppuhintaan.

Ennen vuotta 2014 todistuksen saaneille opiskelu on maksullista. 100 euron viikkohintaan sisältyy opetus, asuminen, aamupala, lounas ja päivällinen. Asuntolassa asuminen on mahdollista myös viikonloppuisin 30 €:n viikonloppuhintaan.

Ratsastuskympille voi osallistua oman hevosen kanssa tai ilman. Ratsastustunnit ja hevosten täysihoito järjestetään Kymen Ratsupalvelut Oy:n maneesitallilla noin 5 km päässä opistolta. Ilman omaa hevosta tuleville järjestetään nimikkohevonen yhteistyötallilta. Ratsastustunnit ovat omakustanteisia. Oman hevosen ylläpidon ja muut kustannukset opiskelija maksaa itse. 17 vuotta täyttäneet voivat hakea opintoihinsa opintotukea.

LISÄTIETOJA

Enni Aalto, 044 739 3866 tai 05 341 4600, enni.aalto@valkealanopisto.fi

Piia Nordberg, 040 593 9068, piia.nordberg@gmail.com

TERVETULOA MUKAAN!