Kesäkurssit 2019

TAHDINTAITO OY:N RATSASTUSKURSSIT KESÄLLÄ 2019

Tervetuloa ihana kesä ja päivät täynnä hevosia! Kesäkurssit ovat nyt varattavissa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Piialta puh. 040 593 9068.


3.-6.6. klo 9-15 Maasto- ja estepainotteinen yleiskurssi 245€

10.-11.6. Yöleiri Woikoskella heC/B 195-335€ + hevosen kuljetus

17.-20.6. klo 9-15 Yleiskurssi 245€

24.-27.6. klo 9-15 Oma hevonen/ vuokrauskurssi 245€ (yöleirimahdollisuus)

1.-4.7. klo 9-15 Este/maasto/maastoestekurssi alkeiseste/helppo C 245€

8.-9.7.klo 10-14 Tehokoulu -kurssi 135€

15.-16.7. klo 9-15 Poniloma -kurssi 140€


Tiedustelut ja varaukset

Tahdintaito Oy
Piia Nordberg p. 040 593 9068
Tolskantie 13, 47830 Hasula, Selänpää

Kurssit järjestetään Kymen Ratsupalvelut Oy:n tiloissa kuten aiempinakin vuosina.

LISÄTIETOJA KESÄKURSSEISTA

Yleistä

Kaikki kurssit toteutetaan Tahdintaito Oy:n ja Kymen Ratsupalvelut Oy:n tiloissa päiväleireinä eli vietämme päivät tallilla hevosten kanssa touhuten kurssin aikataulun mukaan (ei majoitusta). Omat eväät mukaan, kaikilla yli 3h kursseilla pidämme evästauon. Kurssilaisten käytössä jääkaappi, pakastin, mikro. Wc-tilat maneesin yhteydessä. Kurssilaisten käytössä kiltit ja hyvin koulutetut hevoset ja ponit. Halukkaille hoitoponi. Omalla hevosella osallistuminen on mahdollista (itsehoidolla ja omilla rehuilla hinta on sama).

Ratsastus tapahtuu maneesissa (21x44m) tai ulkona, sään mukaan. Kurssiohjelmassa pyritään huomioimaan osallistujien toiveet mahdollisuuksien mukaan. Tehokasta istuntaharjoittelua, puomi- ja kavalettitunteja, esteharjoituksia, kouluratsastuksen taitojen hiomista, maastoesteitä, ponileikkejä, maastoretkiä, ohjasajoa, katrilliratsastusta, ilman satulaa…

Kaikki kurssit sisältävät ratsastuksen lisäksi myös muiden hevostaitojen opettelua. Tutustumme hevosen hoitamiseen, tallin arkeen ja hevosen turvalliseen käsittelyyn. Hevostaitojen harjoitukset suunnitellaan kurssilaisten tason mukaan ja ne voivat olla esimerkiksi talutusharjoituksia, juoksuttamisen opettelua, poniagilitya, näyttelyihin valmistautumista, irtohypytystä, ohjasajoa, maastakäsin työskentelyä, hevosen hoidon ja lääkinnän opettelua jne.

Kurssien hinnat sisältävät arvonlisäveron. Kurssin hinta laskutetaan yhdessä erässä. Koko kurssimaksun tulee olla maksettu ennen kurssin alkua. Kurssin hinnasta 60€ on varausmaksua, joka palautetaan ainoastaan sairastapauksessa tai jos kurssi peruuntuu järjestäjän aloitteesta.

Millaiselle kurssille sinä haluat?

Maasto- ja estepainotteisella yleiskurssilla harjoitellaan pienryhmässä hevosen hallintaa ja hyvää ratsastusta erityisesti maneesin seinien ulkopuolella. Ratsastamme paljon maastossa ja/tai maastoestekentällä. Teemoja kurssilla ovat mm. ympäristön lukeminen hevosen silmin, hevonen liikenteessä, erilaiset pohjat, ryhmässä ja yksin ratsastaminen, ylä- ja alamäet, sillat sekä maastossa ja maastoradalla vastaan tulevat erilaiset estetehtävät, kuten esim. tukki, banketti, hauta, hyppy ylämäkeen, vesieste. Hyppäämme esteitä myös sisällä ja teemme esteratsastusta tukevia harjoitteita. Mukaan voit tulla kun hallussa on helpon C:n asiat ja olet suomalaisen kesäsään kestävä! :) Tarvit­taessa ratsukot jaetaan kahteen tasoryhmään. Ma-to 3.-6.6.2019, 4 päivää, 245€.

Leiri Woikoskella on uusi, luksusluokan kokemus yhdessä hevosen kanssa - ihana miniloma! Rentoudumme rantasaunassa ja paljussa, herkuttelemme kolmen ruokalajin illallisella ja majoitumme tunnelmallisessa miljöössä. Mukaan voit lähteä myös ilman hevosta (195€), jolloin valmennusten seuraamisen lisäksi käytössäsi on mm. kuntosali ja frisbeegolf -rata. Jos tahdot ratsastaa, hinta (245€) sisältää oman hevosen majoituksen, perushoidon ja heinän sekä täyspitkän maneesin itsenäisen käytön molempina päivinä, sekä 10km maastoiluun sopivia teitä ja polkuja. Tehotreeniä kaipaavien hintaan (335€) sisältyy lisäksi Polson Tiinan valmennukset x2. Hinnat eivät sisällä hevosten kuljetuskuluja. Ma-ti 10.-11.6.2019, 2 vrk, hinta 195-335€ + mahdollisen hevosen kuljetuskulut. Mahdollista lähteä myös tallin hevosen kanssa, jolloin hintoihin lisätään 50€ hevosvuokra. Leiri toteutuu, mikäli lähtijöitä vähintään 10. Sitovat ilmoittautumiset 17.5. mennessä!

Yleiskurssilla ratsastamme monipuolisesti koulua, esteitä ja maastossa. Ryhmän toiveiden ja
taitojen mukaan harjoittelemme myös ilman satulaa ratsastusta, pieniä tehtäviä maastoesteillä, opettelemme working equitation -taitoja tai poniagilityä, käymme ponien kanssa eväsretkellä sekä pi­dämme leikkitunteja. Mukaan pääsee kun vähintään perusmerkkitason asiat ovat hallussa. Harjoittelemme ratsastuksen lisäksi myös hevosen hoito- ja käsittelytaitoja ja pidämme teoriatuokioita. Tarvittaessa tasoryhmät. Ma-to 17.-20.6.2019, 4 päivää, hinta 245€.

Oma hevonen / vuokrauskurssi on tarkoitettu oman hevosen kanssa tuleville ja niille, jotka haluavat syventää taitojaan yhden hevosen kanssa! Tallin hevosella ratsastavatkin siis menevät koko kurssin samalla hevosella. Päivän toisen tunnin treenaamme koulua tai esteitä hiki hatussa, toinen tunti mennään rennomalla otteella. Tarkoitus on saada lisää laatua tekemiseen, mutta
myös pitää hauskaa ponien ja kavereiden kanssa! Toiveiden mukaan pidämme
teoriatuokioita, voimme käydä uittamassa tai voimme mm. työskennellä hevosten kanssa maasta käsin. Maastakäsin harjoiteltavia asioita voivat olla vaikkapa perustyöskentely
pyöröaitauksessa, temppujen opettaminen hevoselle, koulurat­sastusliikkeiden tekeminen maastakäsin, poniagility jne. Tasovaatimuksena vähintään helpon C:n asiat. Tällä kurssilla on mahdollista majoittua porukalla aitassa, kysy lisää Piialta :) Ma-to 24.-27.6.2019, 4 päivää, hinta 245€.


Este/maasto/maastoestekurssilla ratsastamme tarvittaessa tasoryhmissä, perusmerkki - helppo C/B. Kurssille on mahdollista tulla opettelemaan esteitä ihan alkeista alkaen, jolloin perusaskellajien hallinta pitää olla kunnossa, mutta estekokemusta ei tarvita. Lähdemme perusteiden opettelusta ja kertauksesta ja ratsastamme monipuolisesti esteradalla tarvittavia taitoja kehittäviä tehtäviä. Harjoittelemme puomien, kavalettien ja esteiden avulla mm. tasapainoa, istuntaa, koordinaatiota, kontrollia, rytmiä, erilaisia lähes­tymisiä, tempon hallintaa jne. Ryhmän taitojen mukaan ohjelmassa voi olla myös sarjoja, suhteutettuja, erikoisesteitä ja maastoesteitä. Tutustumme esteratsastuksen tärkeisiin asioihin myös teoriatuokioissa. Lisäksi ratsastamme paljon ulkona maastossa tai maastoestekentällä harjoitellen hevosen hyvää hallintaa ja mm. maastoesteitä. Ma-to 1.-4.7.2019, 4 päivää, hinta 245€.

Tehokoulukurssilla ratsastamme kaksi kertaa päivässä, keskittyen omaan istuntaan ja hevosen voimisteluun. Tehtävät pidetään yksinkertaisina, jotta jokainen pääsee keskittymään tekemisen laatuun ja selkeään kommunikointiin hevosen kanssa. Harjoittelemme tunneilla istuntaa myös liinassa. Tasovaatimuksena helpon C:n asiat ja innostus yksityiskotien fiilaamiseen! :) Ma-ti 8.-9.7.2019, 2 päivää klo 10-14, hinta 135€.

Ponilomat ovat muita kursseja vapaamuotoisempia. Rennon leppoisassa lomatunnelmassa vietämme aikaa hevosen parissa niitä hoitaen ja ratsas­taen. Tuntien sisällöt suunnitellaan lomalaisten haaveiden pohjalta ja ne voivat sisältää "tavallisen ratsastuksen" lisäksi esimerkiksi eväsretkiä hevo­silla, uitto/kahlausreissun, ratsastusleikkejä, maastoilua, poniagilityä,
estehyppyjä, ilman satulaa ratsastusta, tai vaikka ruohon syöttelyä poneille lämpimässä hevosenselässä istuen ja linnunlaulua kuunnellen :) Tärkeintä ponilomalla on viihtyminen, yhdessäolo ja ponien kanssa puuhailu! Ponilo­malle ei ole taitovaatimuksia, ratsastamme tarvittaessa tasoryhmissä. Ma-ti 15.-16.7.2019, 2 päivää klo 9-15, hinta 140€.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!! IHANAA KESÄÄ ODOTELLEN,

PIIA JA HEVOSET :)