HEVOSTEN TÄYSIHOITO

Jos sinä ja hevosesi viihdytte ystävällisessä ilmapiirissä ja siistissä ja rauhallisessa ympäristössä, jossa hevoset saavat elää hevosen elämää - tervetuloa meille!

Uudet määräykset täyttävässä tallissamme on karsinat 15 hevoselle. Lisäksi tallissa on rehuvarasto, lämmin valjashuone ja tilat loimien kuivatukselle. Valjashuoneessa on jääkaappi, mikrouuni, vedenkeitin ja kahvinkeitin. WC löytyy maneesin yhteydestä.

Asiakkaidemme käytössä on vastavalmistunut 21x44m hyväpohjainen (hiekka + geo pad -kuitu)maneesi. Maneesiaikaa on tarjolla hyvin, sillä yksityisratsukot on huomioitu tallin viikko-ohjelmassa. Meiltä löytyy myös valaistu pyöröaitaus kivituhkapohjalla. Tallin läheisyydessä on myös ratsastukseen sopivia maastoreittejä. Ja eväsretkiä varten lähistöltä löytyy parikin laavua.

Tallimme on nk. kylmä talli, mikä yhdistettynä korkeaan ilmatilaan takaa hyvät olosuhteet myös aiemmin hengitystieoireilusta kärsineille hevosille. Kuivikkeena käytämme purua ja tarvittaessa talviaikaan myös olkea takaamassa hevosille miellyttävän makuualustan. Hevosilla on karsinoissa ja tarhoissa juoma-automaatit ympärivuotisessa käytössä.

Karkearehut annostellaan hevosille yksilöllisesti 4krt päivässä, väkirehut tarpeen mukaan 1-2krt/vrk. Meillä on käytössä kaikissa karsinoissa Heinättimen automaatit, jotka mahdollistavat yhden ruokintakerran myös yöllä. Näin rehun saanti on mahdollisimman tasaista ympäri vuorokauden ja hevoset voivat hyvin!

Hevoset ulkoilevat päivittäin noin klo 7-15. Ulkoilutarhat ovat hiekkapohjaisia ja osassa on säänsuojakatokset. Hevosilla on pääsy sulan juomaveden ääreen ulkona myös talvella. Haluttaessa pyrimme järjestämään hevosille mahdollisuuden tarhata ryhmissä, jolloin ne pääsevät viettämään hevosille tärkeää laumaelämää, leikkimään, rentoutumaan ja rapsuttelemaan yhdessä. Kesällä hevosilla on mahdollisuus osapäiväiseen "terapialaidunnukseen" pienillä vihreillä lohkoilla tallialueen lähellä tai ympärivuorokautiseen laiduntamiseen laidunlohkoilla muutaman kilometrin päässä talliltamme.

Hevosen täysihoito 470€/kk (sis. alv) sisältäen heinän (säilöheinä), kauran, kivennäisen, suolan, karsinapaikan sekä päivittäisen perushoidon eli tarhauksen, ruokinnan sekä karsinan puhdistuksen ja kuivituksen.

Tarjoamme eri hintaan myös mm. ratsutuspalveluja, hevosen maastakäsin opetusta ja kengitystä. Ja jos olet vasta etsimässä hevosta, autamme tarvittaessa mielellämme hevosen valinnassa ja hyvään alkuun pääsemisessä!